Lørdag den 14. september blev en historisk dag i Odense, da byens løver for første gang spillede sig i DAFL Premier Leagues grand final i en tæt kamp mod Port Malmö Maulers. Kampen havde det hele, højt tempo gode skills, og en afgørelse efter slutfløjtet.

Der var lagt op til et brag i en DAFL-nyklassiker, da Odense hjemme tog imod Malmö. De to hold har i de seneste år opbygget en historik, og de mødtes da også allerede to uger forinden i kampen om 2. pladsen. Da gik Odense sejrrigt fra kampen efter en overbevisende 4. qtr, og sikrede dermed hjemmebanefordelen i semifinalen.

Kampreferat

Løverne kom, som vanligt, stærkt fra start. Første quarter var tæt, men med vinden i ryggen sikrede Odense sig overtaget ved udgangen af 1. qtr med stillingen 19-8. Det kunne have været tættere, og forskellen her og i kampen som helhed lå i skarpheden. Løverne konverterede flot på deres chancer, og med forsvarsgeneralen Jack Aitken flyttet op foran havde træner Morten Merhøj sikret sig et stærkt target i forward linen.

2. qtr blev fortællingen drejet på hovedet. Løverne kunne ikke få spillet til at fungere, mens Malmös mur opsamlede alle bolde, der var på vej ud af Odenses forsvar. Det var 20 minutter, hvor Odense famlede efter løsningerne. Star pocket Corey Phillis måtte forlade banen for en stund med en fingerskade og det var symptomet på en svær qtr, som endte med et Malmö-overtag uden Odense-point: 19-23.

I australien bliver tredje quarter betegnet som the Premiership Quarter. Det er her fårene skilles fra bukkene, og de stærke hold finder det ekstra gear, som kan give overtaget i en afgørende fase af kampen. I DAFL må der dog gælde andre regler, for tredje quarter var en ekstremt tæt affære, der endte med en fuldstændig lige stilling ved udgangen 44-44.

Kampens slutning blev nøjagtigt lige så tæt, og overtaget bølgede fra den ene ende til den anden. Bedst som et hold følte overtaget, scorede modstanderen et mål, og visa versa.
Med 35 sekunder scorede Jack Aitken et mål, der gav stillingen 66-62, og herfra var det spørgsmål om at holde stand. Sådan mente Malmö dog ikke at det skulle være. En stærk svensk midtbaneaktion gaven clearance, som endte i hånden på Malmö full forwarden, der med 20 meter til mål i en skarp vinkel kunne høre slutfløjtet.

Resten er historie, og Odense Lions skal i DAFL Grand Final for første gang nogensinde.
Slutstilling: 66-63

Finalen spilles i Farum lørdag den 21. september, og Odense fylder bussen mod Sjælland. Mere info følger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *