Normalt er græstæppet byttet ud med trægulv, når kalenderen skriver februar. Det var dog ikke tilfældet i weekenden, hvor klubbens universitetshold rejste til London for at deltage i Fitzpatrick Cup. I denne turnering mødes hold og kæmper om at kunne kalde sig det bedste universitetshold. I samarbejde med SDU Sport Odense, har klubben oprettet et Syddansk Universitets hold, og det var første gang et dansk universitetshold deltog i en udenlandsk turnering. Holdet havde flere kendte ansigter med, som i sommerhalvåret spiller for Odense Lions, men der var også flere nye spillere, som aldrig havde spillet en kamp før.

Turneringsdagen startede skidt for de danske studerende. De missede bussen til banen fra deres hotel og ankom derfor meget sent til banen. Da der var femten minutter til deres første kamp, var halvdelen af holdet i gang med tøjskift, toiletbesøg og kaffedrikning. Det blev derfor en noget forhastet opvarmning, og da kampen blev fløjtet i gang, kom de sidste spillere løbende fra omklædningsrummet. Den travle optakt fik dog ingen betydning, da holdet slog University College Cork. De stærkt spillende Frederik Sander og Kasper Høegh havde kontrol over midtbanen og fik guidet de nye spillere til de rigtige positioner. Den afgørende scoring blev sparket af en af debutanterne, Christoffer Andersen. Efter en god tackling fik han bolden tæt på mål, og så var han sikkerheden selv. Helt køligt sparkede han bolden lige ind til 6 point og åbnede sin målkonto.

Jesper Galløe der griber bolden i hård duel med en spiller fra Birmingham University.

Dagen var en stor succes for holdet fra Odense. Uanset resultat, var stemningen god. Holdet støttede hinanden, mens der blev rullet rundt på de mudrede baner. Der blev spillet noget flot fodbold, lagt en masse tacklinger og flere af de nye udmærkede sig med mål, flotte afleveringer og gode indgreb. En enkelt blodnæse til debutanten Frederik Rolsted, blev det også til. Søren Steffensen, bedre kendt som ”skuret”, hamrede ind i den nye spiller og sendte ham på sidelinjen til holdets læge. Dette kunne have sluttet turneringen for den helt grønne spiller, men sådan skulle det ikke være. Allerede kampen efter stod han klar igen og gik nu bare endnu hårdere til den. Frederik havde flere vanvittige aktioner, der viste det enorme potentiale, han gemmer på.

Det blev til en 3. plads i gruppen efter en sejr over værterne fra Oxford University. Her spillede de to rutinerede herrer, Mads Braae Jensen og Søren Steffensen, på uvante positioner. Mads var blevet flyttet ind på midtbanen, og det nye ansvar passede ham tydeligvis fint. Han lagde den ene tackling efter den anden og Mads gav flere smagsprøver på sin fart og gode sparketeknik. Ude af position spillede også angriberen Søren Steffensen, som pludselig fandt sig selv i forsvaret. Dette skulle dog vise sig at være et godt taktisk valg, da den stærke Søren kunne trumle folk ned og med ren råstyrke få afvist bolden. Desværre var kræfterne sluppet op, da der skulle spilles placeringskamp. Det blev derfor et nederlag til Cambridge, på trods af en fantastisk scoring af en anden af debutanterne, Johan Mikkelsen, som med sin imponerende fysik bare afviste modstanderne og sparkede bolden ind, spillede en god kamp. Holdet endte på en flot 6. plads, og der er masser at bygge videre på, og det bliver helt sikkert ikke den sidste universitetskamp i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *